Здравейте приятели,

След много и не лека работа сме радостни да ви съобщим, че от няколко дни сайтът ни работи под пълна SSL криптирана връзка.

SSL протоколът дава възможност на различни програми в конфигурация клиент-сървър да комуникират помежду си, без да могат да бъдат „подслушвани“ и подправяни. Клиентската програма и сървърът установяват връзка чрез специална процедура, наречена ръкостискане. По време на тази процедура клиентът и сървърът „съгласуват“ различни условия и параметри, чрез които се осъществява сигурността на връзката.

Криптирането, което позволява връзката да бъде защитена, представлява сложен математически процес. Чрез него цялата информация се криптира и декриптира от клиента и сървъра. Дължината и нивото на защита на един SSL сертификат се определя от дължината на ключа, която характеризира всеки един SSL сертификат (bits). Дължината на нашия SSL сертификат е 128-bit. Според приблизителни изчисления, дешифрирането на информация, криптирана чрез SSL сертификат, без да се разполага със съответния частен ключ може да отнеме няколко трилиона години, ако разбира се недоброжелателят разполага със съответните средства.

Както вече сигурно сте забелязали, когато отворите някоя наша страница пред адреса на сайта има зелено катинарче и започва с httpS:// , което ви дава знак, че разглеждате, получавате и изпращате информация в защитен режим и никой не може да проследи обменената информация между вас и нашия сървър.

Чрез HTTPS или Hypertext Transfer Protocol Secure, се осигурява криптираната връзка между уеб сървъра (сайта) и браузъра на потребителя.

Та с две думи: Криптирането ни, е много по-добро от криптирането ти : )