Искате ли да сте винаги в крак с последните ни новини лесно и удобно? Може да четете Kaldata.com и любимите си сайтове и блогове директно на мобилния си телефон или таблет чрез Google Currents.

Google Currents е приложение на Google, което представя новините така все едно разглеждате списание. Следи публикациите на най-известните световни новинарски потоци и ви ги поднася по приятен и интерактивен начин.

Имате възможност да избирате кои теми и източници желаете да четете и виждате, да избирате и добавяте любимите си блогове от Google Reader. Всяка статия е придружена от текст и снимки, представени по елегантен начин. Можете да четете публикациите офлайн. Една от най-интересните опции е тази, която дава възможност текста да бъде преведен на избран от вас език, когато това е възможно (включително български език).

Google Currents ще бъде стандартно инсталирана на устройствата с Android 4.1 Jelly Bean и ако има популярност, вероятно и на следващите версии. Най-големият конкурент на Google Currents в момента е Flipboard.

Приложението е безплатно и налично за Android и iPhone. След като го инсталирате на телефона си ще може да добавите Google акаунт, който да се използва за синхронизацията. После приложението ще ви подложи на бързо и кратко обучение на основните възможности и ще ви предостави възможност за донастройка.

Разбира се Kaldata.com вече има свой канал за който може да се абонирате от тук.